Omladinskih brigada 90, 11070 Novi Beograd, Srbija

Maša – borac i pobednik

Maša – borac i pobednik

Drage koleginice i kolege,

U ovo vreme kada se svi borimo sa opasnošću od virusa Covid 19 i kada samo o tome mislimo i razgovaramo, želeli bismo da vas podsetimo da medju nama postoje ljudi koji svoje borbe vode dugo i hrabro i pobedjuju.

Pre dve godine našem Sindikatu se obratila koleginica Aleksandra Pantelić koja radi u Contact centru Telenora sa molbom da finansijski pomognemo lečenje njene ćerke Maše.

Maša se prevremeno rodila sa jedva 1.000 gr. Kao posledicu krvarenja na mozgu i meningitisa ima dijagnozu hidrocefalus i cerebralnu paralizu. Tada je imala svega 3 godine i još uvek nije mogla da hoda. Do tada je već prebrodila 12 intervencija na mozgu. Po mišljenju specijalista, ključna stvar za dalji Mašin napredak u životu bilo je  prohodavanje. Ali, to je bio ogroman i dalek cilj. Bile su potrebne intenzivne, svakodnevne vežbe kao i primena specijalističkih vežbi i metoda u specijalizovanim centrima. I mama Aleksandra je morala na obuku za  specifičnu BDA metodu vežbanja,  kako bi mogla svakodnevno kod svoje kuće mogla da vežba sa svojom Mašom. Zatim su se redjale vežbe i programi i sve je mnogo koštalo.

Naš Sindikat je organizovao humanitarnu akciju prikupljanja finansijske pomoći i neposrednim prilozima smo prikupili deo a ostatak isplatili iz Fonda Solidarnosti,  ukupno   687.000,00 RSD ali ovo nije priča o tome kako smo mi bili humani i velikodušni već kako su Maša i njena porodica bili uporni i hrabri.

Maša je ponovo operisana prvog dana vanrednog stanja, ključnu operaciju su izveli iskusni ruski lekari, dobro se oseća, polako se oporavlja i  puno vas pozdravlja.

unitelrs